Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πεζοπορία προς την Ιερά Μονή Δημιόβης

Μια υπέροχη διαδρομή , για περπάτημα μέσα στη φύση, μια αναζωογονητική βόλτα στον καθαρό αέρα   με μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς !!




  Μπορείτε να ξεκινήστε από το Ελαιοχώριο  ή από το δρόμο που συνδέει το Ελαιοχώριο με τα Περιβολάκια   .

Ενδιάμεσα στο δρόμο  Περιβολάκια -Ελαιοχώριο  υπάρχει διάνοιξη αγροτικής οδού καταλήγει στην ιερά Μονή Δημιόβης . Η  διαδρομή , είναι αρκετά  εύκολη  αρκεί κάποιος να έχει  προετοιμαστεί , φέροντας τα κατάλληλα παπούτσια για περπάτημα  και νάνε εφοδιασμένος με ένα μπουκάλι νερό .

Στην αρχή της πεζοπορίας η θέα είναι κάπως περιδοσμένη αλλά ανεβαίνοντας πιο πάνω  η θέα έως το Μοναστήρι είναι κατάπληκτη!!  Μπροστά μας ο Ταΰγετος και πίσω μας η απέραντη θέα του Μεσσηνιακού κόλπου !!


Δεν θα προεκταθώ άλλο στη περιγραφή αυτής της  απίθανης διαδρομής , ούτε θα βάλω πολλές φωτογραφίες  γιατί θέλω όταν έρθετε , να ανακαλύψετε μόνοι σας τις ομορφιές  του φυσικού τοπιού

Μετά το προσκύνημα  ,  μπορείτε να καθίσετε στο περίβολο του Μοναστηριού , κάτω από τα αιωνόβια δένδρα  κοντά στη πηγή και να απολαύετε, αν τα έχετε πάρει από το σπίτι σας , το καφέ σας ή το κολατσιό σας    , πίνοντας δροσερό και καθαρό νεράκι από τη πηγή .

Για την επιστροφή σας προτείνουμε να περπατήσετε στο δρόμο που θα σας βγάλει στο Ελαιοχώριο , που αν και είναι ασφαλτοστρωμένος , δεν έχουν  γίνει μεγάλες παρεμβάσεις στο φυσικό τοπίο   και η διαδρομή είναι και εδώ εκπληκτική !!


Αυτή τη διαδρομή την προτείνουμε σε  πεζοπορικούς συλλόγους  , ή για μια παρέα φίλων που τους αρέσει το περπάτημα μέσα  στη φύση , με μικρά λεωφορεία  ή Ι.Χ.  ,  συνδυάζοντας πεζοπορία και προσκύνημα στην Ιερά μονή Δημιόβης . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου